Jak dokonale využít pauzu na oběd

Víte, jak zvládneme psát celý den? Celodenní psaní je zátěží na mozek i na celé tělo. Pauza na oběd je tedy momentem, který využíváme k načerpání té správné energie a inspirace pro další články. Každý potřebuje ventil, kterým na chvíli vypustí veškerý stres a přebytečnou zátěž, dokonce i my jsme si našli vhodné aktivity, které lze během krátké pauzy stihnout.

Krmení kachen

KachnaDříve jsem kachny nikdy nekrmil, přesun do středu města k nám přiblížilo i Ploučnici a snadno přístupný parčík, který je ideálním místem pro krátkou procházku. Ta je po obědě mnohdy účinnější, než káva. Jelikož je parčík u Ploučnice oblíbeným místem kachen, a lidé je zde rádi krmí, brzy i nás napadlo, že bychom mohli pro staré pečivo najít lepší využití, než ho vyhodit nebo použít na strouhanku. Z občasného krmení kachen se stal rituál, pohled na spokojené kachny je nakažlivý a pokud je pracovní tempo na nejvyšších otáčkách, je to jasný signál, že je potřeba vyrazit ke kachnám.


Doplnění serotoninu

DezertČokoláda je lékem na všechny neduhy, pozitivně podporuje tvorbu serotoninu, hormonu štěstí, skvěle chutná a dovede rychle navodit dobrou náladu. Pokud někdo trpí pracovním stresem, doporučil bych mu skoro každý den sladký dezert, jakožto účinnou terapii pro zklidnění a odstranění stresu. Obzvláště po obědě se, společně s kávou, dostaví chuť na sladké a není nic jednoduššího, než skočit do cukrárny nebo nahmatat rafinovaně schovanou tatranku. Jelikož máme cukráren po ruce hned několik, malá investice do sladkého dopingu je ideální příležitostí, jak se rychle povzbudit.

Každý má jiný ventil, někdo se rád protáhne, někdo vyrazí na procházku, někdo surfuje na internetu. Během krátké pauzy se nenabízí příliš mnoho činností, ale přinejmenším je odtržení zraku od blikající obrazovky ideální možností, kterou ocení nejen oči, ale i hlava, která bude na druhou část pracovního dne stejně výkonná, jako u té první.

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!