Další WordCamp je za námi

WordCamp patří mezi TOP události každého příznivce WordPressu. Když byl tento redakční systém na začátku, ne každý mu předpovídal tak věhlasnou budoucnost a je skvělé vidět, jak se komunita stále rozšiřuje. Pokud pracujete s tímto redakčním systémem každý den, přirozeně vás zajímá, jakým směrem se bude dál ubírat a jaké změny ho budou čekat. WordCamp je skvělou příležitostí, jak se to dozvědět od těch nejpovolanějších.

WordCamp nejen pro příznivce WordPressu

Název události napovídá, že je učena primárně lidem, kteří s WordPressem pracují, ale není tomu tak. Ocení ji naprosto každý, kdo provozuje webové stránky i na jiných redakčních systémech (nebo se jakkoliv věnuje IT). Při bližším seznámení s některými účastníky jsem se dozvěděl, že ne každý z přítomných s WordPressem pracuje a někteří se přišli podívat jen ze zvědavosti.

Stejně jako minulý rok, i letos vše startovalo blokem s Petrou Dolejšovou, která prozradila důležité informace týkající se autorských práv v digitálu. Velmi zajímavé „newordpressové“ přednášky se týkaly také formulářových polí, smrtelných hříchů značek, PPC reklamy, ale i poznávání zákazníků.

Gutenberg jako cesta špatným směrem?

Velmi zajímavá byla přednáška Tomáše Cirkla týkající se změn WordPressu za posledních 5 let a také WordPressová kuchařka. Mě osobně nejvíce zajímala poslední aktualizace, která s sebou přinesla nový editor. Gutenberg je nepochopitelným krokem, kterým WordPress nepříjemně překvapil většinu uživatelů a jak se na WordCampu potvrdilo, nelíbí se skoro nikomu. Původní editor WordPressu byl jeho pýchou, nabízel jednoduché ovládání a dokonce i začátečníci se v něm skvěle orientovali. I když nabízí Gutenberg určité výhody, každodenní práce s ním zdržuje a nezbývá než doufat, že budoucí verze jeho podobu změní.

Příjemná atmosféra

Ta nechyběla od začátku do konce, vše doprovázelo skvělé jídlo, hektolitry kávy a možnost seznámit se se zajímavými lidmi z oboru i mimo něj. Těšíme se na další ročník.

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!