Jak nám neshořela redakce

Občas se stane, že něco naruší každodenní stereotyp v kancelářích, ale většinou se jedná o bezvýznamné události. Včera zachvátil Berkovu ulici v České Lípě požár. To by nebylo nic neobvyklého až na to, že právě zde sídlí naše redakce.

Začalo to zcela nečekaně, po obědě usedám k psacímu stolu a načínám nový článek. V tom slyším houkat policejní a následně i hasičské vozidlo. Zřejmě nějaká autonehoda, pomyslel jsem si. Zvuk sirén je stále intenzivnější a počet houkajících vozů stále přibývá. Když kolegyně ucítí kouř, je mi jasné, že něco není v pořádku. Berkova ulice je v plamenech. V sousední ulici vzplanula střecha domu a požár se začal nebezpečně rychle šířit na střechy ostatních domů.

Když dorazili hasiči, střechy zasažených domů už zachránit nemohli, ale naštěstí se jim podařilo zastavit oheň, který se zastavil o dům dál před budovou, ve které sídlíme. Možná by stačil silnější vítr a chytla by i střecha nad námi. Zajímavé je, že jsem za celý život požár v České Lípě neviděl a když už vypukne, tak po odpolední siestě a navíc v naší ulici.

Je to teprve rok, co jsme přestěhovali naší redakci do centra města a již nyní zde není o zajímavé události nouze. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn. Příčina požáru zatím není známá, někdo tvrdí, že vznikl z nedbalosti při opravě střechy, někdo tvrdí, že budovu zapálily hrající si děti. Těžko říci, jisté je jen to, že bude v blízkosti naší redakce opět rušno.

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!