Dark Room: Poklad pro noční šichty copywriterů

Snad každý spisovatel nebo copywriter potvrdí, že má psaní v nočních hodinách svoje kouzlo. Dokonalý a ničím nerušený klid na psaní dokáže vytvořit ideální prostředí pro práci. Ne každému však vyhovuje ostrý jas monitoru, který dokáže unavené oči ještě více zatížit.

Někdo je na bílé pozadí s černým písmem zvyklý, ale po celodenní práci na počítači je pro oči mnohem těžší zaostřit a černá písmena se snadno míjejí nebo splývají dohromady. Naštěstí existují textové editory, které byly stvořeny právě pro pisálky, kteří se své práci věnují nejraději v noci.

Dark Room

Aplikace Dark Room mě příjemně překvapila, jedná se o zcela nenáročný textový editor, který uživateli zobrazuje zelená písmena na černém podkladu. Okno editoru si lze zvětšit na celou obrazovku a zajistit si tak nerušené psaní. Ani při dlouhodobém psaní zde oči nebolí a práce s textem se stává rázem příjemnější.

Dark Room

Aplikaci není potřeba instalovat, jen se rozbalí, spustí a může se začít psát. Uživatel zde nenajde žádné složité funkce, jejím účelem je jen poskytnout příjemné prostředí pro psaní. Hotový text je možné uložit ve formě textového dokumentu .txt.

Dark Room

Zkusil jsem si zaměnit Open Office za Dark Room a celý večer psát v jeho prostředí. Ačkoliv jsem postrádal pokročilejší funkce, psaní mi zde šlo doslova od ruky, nebolely z něj oči a napsal jsem toho více, než ve Wordu. Pokud vás Dark Room zaujal, můžete si ho níže zdarma stáhnout.

Online obdoba pro Dark Room: Writer

Pokud by někomu chyběly pokročilé funkce, může zkusit online obdobu tohoto programu, která je dostupná na adrese https://writer.bighugelabs.com. Aplikace se jmenuje Writer a nabídne podobné prostředí jako Dark Room, jen mnohem propracovanější. Výhodou jsou zde pokročilé funkce jako export do většího množství formátů, přizpůsobení barev, export do Google Docs a mnoho dalšího. Pro použití se stačí registrovat, nabízí se i Pro verze, která má více funkcí, ale pro běžné psaní postačí základní verze.

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!