Nejdůležitější SEO triky pro úspěšný web

seo triky

Chcete dominovat ve výsledcích vyhledávání? Dosáhnout úspěchu v SEO znamená především znát správné postupy, jak toho dosáhnout. Představíme si nejdůležitější triky a rady pro rok 2018, které jsou podložené aktuálními průzkumy a odhalí vám, na co se zaměřit a kde pravděpodobně nejvíce chybujete.

Zaměřte se na Google

Pokud je Google vaším favoritem, bude vás jistě zajímat nedávný průzkum společnosti Milkwhale. Google má celosvětově na svědomí 81% veškeré návštěvnosti z vyhledávání. Screen z aktuálního reportu serveru Entrepreneur mluví za své:

V roce 2017 proběhlo na Googlu za jedinou sekundu přes 57 tisíc hledání, za měsíc 100 miliard vyhledávání a za celý rok přes 2 biliony vyhledávání. Těmito statistikami se žádný jiný vyhledávač pochlubit nemůže

Proč jsou dobré pozice tak důležité?

89% zákazníků zahájí své nákupní procesy prostřednictvím vyhledávače, přičemž jen 20% lidí sjede kurzorem dolů, aby se podívalo i na další výsledky vyhledávání. Chcete tedy získat dostatek návštěvníků a zákazníků? Dostaňte se na pozice, ze kterých budete vidět. Nepotřebujete vždy nejnavštěvovanější a nejdražší pozice, pokud působíte lokálně, zaměřte se na klíčová slova spojená s lokalitou. 72% zákazníků, kteří hledají obchody a firmy ve vyhledávači podle lokality, obvykle navštíví tu, která je vzdálená do 8 km.

Další důležitou informací je, že 80% lidí si firmu vyhledá nejprve online, než ji kontaktuje. Platí to zejména pro malé firmy, pro které by tato informace měla být důvodem, proč investovat do online marketingu. Pouze 25% malých firem do online marketingu investuje, vy byste tedy rozhodně neměli zůstat pozadu.

Responzivní design a SSL

Pouze 56% majitelů stránek má responzivní design webu a pouze 45% lidí používá SSL certifikát (https). Tyto 2 věci jsou dnes již samozřejmostí, kterou mnoho lidí přehlíží.

Je rychlost načítání webu důležitá?

Ano, je. 40% lidí opustí webovou stránku, pokud se načítá déle, než 2 sekundy. Hrozí zde dokonce i penalizace. Například v roce 2010 penalizoval Google za rychlost (čtěte pomalost) 1% webů. Zajímavé jsou i další statistiky, každá sekunda načítání vám snižuje konverze v průměru o 7%. Průzkumy ukázaly, že tolerovaná doba načítání je u počítačů a notebooků do 3 sekund a u mobilních zařízení do 2 sekund.

Mobilní zařízení

Minulý rok ukázal, že zhruba 40% všech uživatelů vyhledává z mobilních zařízení a 2/3 z nich opustí web, když se jeho obsah špatně zobrazuje. 51% lidí objeví nové firmy a produkty přes smartphone. U mobilních zařízení opět boduje Google, jelikož z jeho účtů vyhledává přes 94% všech uživatelů. 74% mobilních uživatelů čeká na načtení obsahu webu do 5 sekund, než web zcela opustí. 46% uživatelů se už nikdy nevrátí na web, který se špatně načítá. Přechod na responzivní design zvedne v průměru návštěvnost až o 26%.

SEO vs PPC

Co je podle vás lepší? Průzkumy ukazují, že nejlepší je používat obojí. Účinnější je však SEO. Organické hledání má na svědomí v průměru 51% všech návštěvníků, PPC jen 10%.

Nejhorší zabijáci webů?

Pokud pomineme neresponzivní design a pomalé načítání, tak Google nejvíce trestá nekvalitní obsah webu. Tedy zejména nedostatek textu, nestrukturovaný obsah, duplicitu, absenci meta informací, velké obrázky a další prohřešky, o kterých jsme psali v předchozích článcích.

Facebook a zase Facebook

Stále je třeba nezapomínat na sociální sítě (a sociálními sítěmi myslíme zejména Facebook). Facebook má na svědomí 61 procent všech návštěv webů ze všech sociálních sítí. Stručně řečeno, nepotřebujete být na každé sociální síti, hlavně buďte na Facebooku.

Nejefektivnější taktika pro váš byznys

Pokud opomeneme základy, jsou 4 hlavní pilíře, na kterých byste měli postavit svou SEO taktiku:

  • Tvorba obsahu webu
  • Klíčová slova
  • Linkbuilding
  • Sociální sítě

Google řadí na nejdůležitější místo zejména obsah. Ti, kteří ho pravidelně aktualizují, mají v průměru o 111% větší organickou návštěvnost než ti, kteří obsah neřeší. Tvorba obsahu je pro většinu lidí tou nejtěžší částí marketingu, ale skutečně se vyplatí jí nezanedbat a vytvořit kvalitní obsah, který se bude neustále rozšiřovat.

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!