Ruce při práci na počítači trpí? Bandáže a ortézy pomohou

Lidské ruce jsou stavěné na mnoho činností, ale práce na počítači mezi ně nepatří. Každodenní zátěž se na rukou vždy podepíše. Pokud pravidelně pracujete na počítači a často cítíte bolest v oblasti zápěstí nebo jiných částí ruky, je to náznak, že přichází problém, který se bude zvětšovat. Každý den trávím prací na počítači mnoho hodin. Osobní zkušenosti, operace a mnoho dnů marodění mě naučili, jak se o ruce správně starat, pokud mají velkou zátěž snášet.

Důležitá je pauza a posilování

Jednotvárný pohyb je nebezpečný, důležité jsou pauzy a pravidelné procvičování rukou. Pokud je to možné, rozdělte si práci na více úseků nebo ji kombinujte s více činnostmi. Důležité je posilování rukou, které umožní, aby snášely větší zátěž. Při práci velmi pomůže posilovací kolečko nebo ježek, se kterým můžete posilovat drobné svaly v oblasti rukou. Aby nedocházelo ke zkracování šlach, ruce každý den po práci i během práce protahujte.

Ortézy a bandáže

Svaly a šlachy nevydrží vše a pokud cítíte bolest, neexistuje lepší řešení než začít používat bandáže a ortézy, které vám umožní zpevnit kritické oblasti. Pokud jsou vaše problémy občasné a potřebujete jen drobnou oporu rukou, ideálním řešením jsou navlékací bandáže, které jsou lehké a na ruce je při práci skoro necítíte.

Možností jsou také bandáže na suchý zip, ale nejsou příliš pohodlné a často se rozepínají.

Mou nejoblíbenější volbou jsou navlékací bandáže, které se následně stáhnou páskem na suchý zip. Používám bandáže od značky Sanomed. Umožní kvalitní zpevnění zápěstí a práce na počítači je následně podstatně méně namáhavá.

Při silných problémech a po operacích jsou vhodné ortézy na celé předloktí, které zafixují zápěstí tak, že znemožní jeho pohyb. Poté můžete hýbat jen samotnými prsty. Jde o poslední variantu, která vám umožní pracovat, ale není vhodná pro trvalé použití, ale spíše pro extrémní situace.

Co je vhodné vědět?

Tento sortiment nakupujte pouze ve zdravotnických potřebách od renomovaných výrobců. Bandáže nebo ortézy nenoste dlouho, ale vždy jen po dobu práce a pravidelně je sundavejte, aby se mohly ruce prokrvit a protáhnout. Elastické bandáže jsou skvělým řešením, ale po čase ztrácí svou elasticitu a třepí se, je tedy vhodné po čase pořídit nové.

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!