Testuji přenosnou Wi-Fi TP-Link M7200

Už zase nejde internet? Pro některé jde o nepříjemnost, ale pro lidi, kteří potřebují internet ke své práci, jde doslova o prekérní situaci. Vždy se může stát, že internet nepůjde, rozbije se modem, někdo přesekne kabel nebo dojde k problému u poskytovatele. Ačkoliv si člověk někdy říká, že jde o malou šanci, že se něco takového stane, děje se to poměrně často.

Proč zrovna mobilní Wifi

Sám jsem se s výpadky internetu mnohokrát setkal doma i v kanceláři, často trápí i mé kolegy, kteří pracují z home office. Rozhodl jsem se pro pořízení mobilní Wi-Fi, se kterou může mít člověk internet ihned k dispozici, když dojde k výpadku nebo je zrovna na cestách. Osobně nejsem příznivcem mobilního internetu, protože mi vadí omezená data, která člověk velmi rychle vyčerpá. Jako nouzové řešení je to však skvělá věc. Vzpomínám si, jak jsme měli ve firmě před lety problém s výpadky internetu a pořídil jsem proto několik USB modemů o velikosti flash disku, které stačí zapojit do počítače a internet je rázem k dispozici. Problém ovšem je, že se musí instalovat a také jsou určené jen pro jedno zařízení. Chtěl jsem jednodušší řešení a oslovil mě proto nákup mobilní Wi-Fi TP-Link M7200. Výhoda mobilní Wi-Fi je zřejmá, nemusí se instalovat a lze na ni připojit i více zařízení.

Překvapení po rozbalení

TP-Link M7200 je pravdu malý přístroj o velikosti mobilu, který se skvěle vejde do kapsy. Je velmi lehký a vypadá stylově. Najdeme zde jen jedno tlačítko ON/OFF, stačí ho podržet a internet je k dispozici. Wi-Fi je možné použít kdekoliv, disponuje baterií o kapacitě 2000 mAh a měla by vydržet až 8 hodin provozu. Výrobce uvádí, že se na Wi-Fi může připojit až 10 zařízení. Nepatřím mezi propagátory technologických hračiček, tedy jen pokud mě nezaujmou a to se v tomto případě stalo. Zařízení podporuje generaci sítí 4G FDD/TDD-LTE.

Parametry zařízení

Na zařízení najdeme 1 micro USB port pro nabíjení, uvnitř je slot pro SIM kartu. Na přední straně je displej ukazující 3 informace, stav Wi-Fi, baterie a připojení. Rozměry zařízení jsou 94×56.7×19.8 mm a rychlost dat je 150Mbps. V balení najdeme samotné zařízení a nabíjecí kabel. Zprovoznit jsem si ho nechal přímo v prodejně O2, kde jsem si ho koupil (Ne, nedělám jim reklamu). Vybral jsem základní tarif s 10Gb dat, protože nejde o hračku pro pravidelné používání, ale jen pro výjimečné situace a chvíle, kdy jsem na cestách.

Verdikt

Se zařízením jsem zatím spokojený, funguje rychle a bez problémů. Těším se, až ho otestuji na cestách mimo ČR, dříve možná poputuje k některému z kolegů, až dojde k nečekanému výpadku internetu.

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!