Užitečné odkazy pro internetové podnikatele

Snad každý by si přál, aby byla jeho práce ještě rychlejší a jednodušší. Existují portály, které dokáží výrazně usnadnit práci na internetu a mohou se stát přínosným, či dokonce nepostradatelným, kamarádem do deště. Připravil jsem pro vás seznam užitečných nástrojů a portálů, které ocení každý webmaster. Možná, že některé z nich využíváte a pokud ne, máte příležitost je vyzkoušet.

http://archive.org/web

Každý web má svojí historii, ať již dlouhou či krátkou, a každý z nich za sebou zanechal nesmazatelnou stopu. Portál archive.org je strojem času, který umožní podívat se, jak vypadal web v různých letech. Tento portál zachytil podobu 427 miliard webů. Chcete se podívat, jak vypadaly vaše stránky ped X lety? tak do portálu zadejte jejich adresu a vyberte si datum.

http://whois.domaintools.com

Nástroj, se kterým se dozvíte veškeré podrobnosti o webu. Potřebujete znát poskytovatele hostingu, datum vzniku, vlastníka, počet odkazů nebo obrázků? Jednoduše zadejte adresu webu do okénka a dozvíte se o webu všechny podstatné informace.

https://bitly.com

Zkracovátko URL adresy. Pokud potřebujete uvést odkaz a vaše URL adresa je příliš dlouhá, bitly vám ji zkrátí. Užijete ho zejména při komentování na sociálních sítích, zejména na Twitteru, kde je omezený počet znaků pro tweet.

http://registrator.523.cz

Je potřeba zajistit rychlé zaindexování nového webu? V takovém případě je ideálním pomocníkem tento portál, který umožní automatické vložení webu do velkého množství vyhledávačů a katalogů. Jeho použití je snadné a rychlé, stačí vložit URL webu, vepsat emailovou adresu a potvrdit vložení.

https://mega.co.nz

Pravděpodobně nejlepší free úložiště dat, které má na svědomí kontroverzní internetový podnikatel Kim Dotcom. Portál umožní okamžité nahrání souborů a jejich snadnou možnost sdílení s ostatními. Lze si zde zřídit uživatelský účet zcela zdarma a všechny nahrané soubory přehledně spravovat.

http://www.webmastertools.cz

Šikovný soubor nástrojů určených pro webmastery. Uživatel se může s jejich pomocí dozvědět všechny potřebné informace o jakémkoliv webu, od jeho stáří až po ranky, vlastníka, počet sdílení na sociálních sítích a mnoho dalšího.

http://seo-servis.cz

Kvalitní český online nástroj, skrze který lze provést rychlou SEO analýzu webu. Uživatel zde zjistí všechny potřebné údaje, od ranků až po stáří domény, počet odkazujících webů, klíčová slov a mnoho dalších informací.

http://banner.fotor.com

Ne každý je zkušeným grafikem, nebo ne každý má čas na tvorbu bannerů. Pokud je potřeba vytvořit vzhledný banner, není hned potřeba shánět zkušeného pomocníka. S tímto nástrojem si lze krok po kroku vytvořit jednoduché i složitější bannery, které se snadno vyexportují v požadovaném formátu.

http://www.picturetopeople.org

Grafický editor, který lze využít především pro generování celé škály nápisů ve 3D. Nabízí velké množství textur a efektů, díky kterým lze vytvořit i vzhledné logo pro web. Generování 3D textu je rychlé a uživatel může svojí práci vyexportovat v PDF.

https://majestic.com

Jeden z nejkvalitnějších zahraničních SEO nástrojů, které jsou k dispozici. Jeho prostřednictvím lze přehledně sledovat kompletní linkovací profil, stáří webu, veškeré odkazující domény, strukturu, nové i staré zpětné odkazy, smazané odkazy, rozptyl zpětných odkazů aj. Lze zde vytvořit přehledný report a sledovat každý zpětný odkaz, který byl na sledovaném webu kdy vytvořený. Funkce tohoto nástroje jsou však omezené a pro plné využití je potřeba si zaplatit licenci, která není zrovna levná.

https://webtrh.cz

Není snad internetového podnikatele, který by neznal Webtrh. Zde se zrodila celá řada podnikatelů i úspěšných firem. Webtrh nabízí dostatek místa pro nabídky a poptávky služeb, prodej a nákup webů i domén, diskuze a aukce.

http://www.nooooooooooooooo.com

Každému někdy ujedou nervy a pokud se tak stane, není moudré vybíjet si zlost na počítači nebo dokonce křičet na všechny strany. K uvolnění stresu slouží tento portál, kde lze všechny emoce vyjádřit jediným stisknutím tlačítka.

1

error: Obsah je chráněn mocným zaklínadlem !!